13 juli – Biografier

Maria K Jacobson Picasso

Maria K Jacobson Picasso var elev på Lundsbergs Skola 1965-1971. Hon började i femårsåldern med pianolektioner, sjöng senare i skolkören och fick lektioner vid Lundsbergs kyrkas orgel av skolans organist, Margit Mechler.

På college i Storbritannien började Maria skola sin röst och allt oftare uppträda som solist. Maria har sjungit som sopran i olika körer som Kroppakören, Atlantic College Choir och Madrigal Group. Akademiska kören i Lund, Kammerkoret Camerata i Köpenhamn, Universitetskören i Gainsville, Florida och sedan mitten av 1980-talet i körer och ensembler i hemstaden Cagliari på Sardinien. Hon fortsatte sina sångstudier på musikkonservatoriets bachelor i barocksång och har ägnat sig speciellt åt kyrko- och kammarmusikrepertoar, utan att därför försumma den italienska operarepertoaren. Som språkvetare anlitas Maria också som coach i samband med inövning av körrepertoar på olika europeiska språk.

Loïc D. Schlentz

Sångaren, skådespelaren och dansaren Loïc D. Schlentz är född 1993 i Luxemburg (stad), där han växte upp. Han studerade på Universität der Künste Berlin (UdK) och nu baserad i Berlin och Luxemburg. Han har både franskt och luxemburgiskt medborgarskap.
Efter gymnasiet kom han in på kursen i Operasång på UdK, och bytte 2015 till kursen i Musikal/Show, som han avslutade med examen 2019, efter vokalstudier för Prof. Michael Dixon.

Han fick scenvana genom att uppträda i städer som Luxemburg, Berlin, Wien, Moskva och Katowice i olika roller, t.ex. som Julias barnflicka i Romeo och Julia, Harlequin i Emil Jaques Dalcroze opera Les Jumeaux de Bergame, och en konservativ politikerHenry Montand, i Welcome to Hell, 2018-19. I Die Comedian Harmonists på Altes Schauspielhaus, Stuttgart, spelade han rollen som Erich Collin och deltog dessutom i många av Altes Schauspielhaus konserter. Sedan dess är han medlem av vokalgruppen The Real Comedian Harmonists och är dessutom verksam som översättare för en tidning och för en vinproducent i Luxemburg..

Loïc Damien Schlentz | Schauspielbühnen Stuttgart (schauspielbuehnen.de)

Anouchka Evenhuis

Anouchka Evenhuis, född 1994, är uppvuxen i Schweiz. Hon började sina musikstudier på musikskola när hon var sex, och spelade först blockflöjt för att några år senare börja spela tvärflöjt. Uppvuxen med renässans- och barockmusik, upptäckte hon tidigt sin passion för den italienska barockmusiken, och bestämde då sig av den anledningen att koncentrera sig på blockflöjten. Anouchka antogs 2011 till ett speciellt musikprogram på gymnasiet i Kreuzlingen, där hon hade blockflöjt som huvudinstrument och studerade samtidigt fyra år på Konservatorium Winterthur med Helma Franssen.

Anouchka har en bachelor i blockflöjt (2018) från Schola Cantorum Basiliensis, den internationellt renommerade musikhögskolan i Basel, specialiserad i medeltids-, renässans- och barockmusik. Där studerade hon för Conrad Steinmann och deltog i ett flertal masterclasses för andra professorer. Anouchka spelar alla flöjter som krävs för historiskt korrekta tolkningar av tidig musik med alla dess intonationskrav och fingersättningar. När hon inte framträder i konsertsammanhang, använder hon sig numera ofta av musiken i sitt arbete som lågstadielärare.

Silvio Merazzi

Silvio Merazzi tog sina första trumpetlektioner i 10-års ålder på musikskolan i Biel/Bienne, Schweiz. Han hade egentligen helst velat spela trombon, som han var helt fascinerad av, men då skulle han ha varit tvungen att vänta för att växa till sig först.

Trumpeten passade bättre i storlek till en tioåring. Silvio spelade tidigt den stora orkester-repertoaren och började även uppträda som solist. Under gymnasietiden hade han också en egen jazzensemble.

Parallellt med sina studier på Technische Hochschule Zürich, ETH, (Tekniska Högskolan Zürich) studerade han trumpet för Henri Adelbrecht på Musikhochschule Zürich och spelade i Akademisches Orchester Zürich och andra orkestrar.

Under åren har Silvio regelbundet uppträtt i den klassiska trumpetrepertoaren och han spelar också de stora trumpetkonserterna, framför allt i kyrkokonserter med verken arrangerade för trumpet och orgel. Under en längre tid stod turnéer genom södra Frankrike tillsammans med en schweizisk organist på årsprogrammet, och sommarmånaderna i Sverige har under åren givit många möjligheter att musicera i Lundsbergs kyrka tillsammans med Skolans legendariska organist, Margit Mechler (1920-2020).
Silvio är medlem i Kammerorchester Biel/Bienne och sedan några år tillbaka även i den regionala blåsorkestern La Concordia. Han har dessutom en egen jazztrio, som mestadels uppträder i privata sammanhang med en skräddarsydd repertoar av jazz-standars och chanson française.

Max Merazzi Jacobson

Max Merazzi Jacobson (född 1994) är en schweizisk pianist av italiensk-svenskt ursprung. Han tog sina första pianolektioner vid åtta års ålder och spelade i de tidiga ungdomsåren även violin och slagverk. Då han var sexton år bestämde han sig för att bli pianist och studerade först för den bulgariska pianisten Roumiana Kirtcheva på Musikschule Biel/Bienne. Efter två år som elev till Christian Favre på Musikhögskolan i Lausanne (Haute École de Musique de Lausanne) studerade Max Merazzi Jacobson vidare på Musikhögskolan i Basel (Musikakademie Basel) som elev till den nederländske pianisten Ronald Brautigam och tog sin masterexamen 2020.

Max Merazzi-Jacobson har uppträtt som solist i Griegs pianokonsert op.16 tillsammans med Bieler Sinfonieorchester och Bieler Kammerorchester samt i Sjostakovitj 2:a pianokonsert tillsammans med Bieler Jugendsinfonieorchester. Han har också undervisats av pianisterna Giovanni Bellucci, Inese Klotina, Jean-Sélim Abdelmoula, Rada Petkova, Mauro Lo Conte och Aglaia Graf och stod för uruppförandet av Luc Goederts Trois Pensées pour piano, op.1, och sångcykeln Seven Songs of Isolation, op. 2, av den luxemburgska tonsättaren Luc Goedert. Augusti-september 2023 gör Max Merazzi-Jacobson sin debut som teatermusiker i en uppsättning av Friedrich Dürrenmatts Romulus der Grosse i Ligerz, Schweiz. Tillsammans med Johannes Rydén utgör Max Merazzi-Jacobson Sommarmusik Lundsbergs ‘duo in residence’, och sedan 2022 deltar han i festivalens konstnärliga ledning. https://lookforskill.com/user_max.merazzi.jacobson