Barn & Familj

Vi bygger en orgel - Barn och Familjeworkshop

Torsdag 11 juli kl 10:00 i Lundsbergs kyrka bygger en grupp barn en Do-orgel tillsammans med organisten Jon Liinasson från Göteborgs Internationella Orgelakademi, där han är ansvarig för kommunikation, publikutveckling och innovation. Besök sedan den stora orgeln i kyrkan och titta in i bland piporna. Lyssna kl 12:00 till orgelmusik från Sverige och Italien med den unga italienska organisten Benedetta Porcedda. Anmälning till info@sommarmusik-lundsberg.se

Familjen Sträng spelar och du får också prova!

Välkommen fredag 12 juli kl15:00 på skolgården!

Därifrån går vi tillsammans till Atleten, där du följer med på Familjen Strängs musikresa – en fantasiresa i tid och rum!
Här kan du bekanta dig med Mozart och Bach, sjunga med i kända
barnvisor, dansa till folkmusik och gissa på djur. Hur låter en galen
hönas musik? Och hur går det till i Bergakungens sal i Norge?

Allt det och mycket mer får du reda på tillsammans med Elin Thorsell,
violin – Åsa Harald, violin – Caroline Waldemarsson, violin/viola och
Kristin Malmborg, cello.
Du får också själv prova på att spela ett stränginstrument!

Familjen Sträng

Elin Thorsell-violin är utbildad vid bl a Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö samt Toyama Orchestra Academy i Japan. Hon har basen i Stockholm och sina rötter i Dalarna. Därför ligger folkmusiken henne varmt om hjärtat och hon spelar gärna olika genrer i varierande konstellationer!
Åsa Harald-violin har studerat violin vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vidare i Sassari på Sardinien. Åsa frilansar som violinist i olika konstellationer och är även utbildad Suzukipedagog och undervisar vid Sollentuna Kulturskola.
Caroline Waldemarsson-violin/viola har studerat violin vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Jacobs school of Music vid Indiana university I USA samt stråkkvartett vid Nederländska stråkkvartettakademien NSKA i Amsterdam. Som medlem i Treitlerkvartetten har hon gett konserter runt om i Sverige samt bla. i Helsingfors, Paris, London och New York.
Caroline driver Resarö fiolskola I Vaxholms kommun.
Kristin Malmborg-cello är en flitigt engagerad orkester och kammarmusiker. Med olika kammarmusikgrupper har hon konserterat i Sverige, Kanada, England, Tyskland och Polen. Hon är utbildad vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm, Musikhochschule i Stuttgart och har ett Artistic Stage-diplom vid Frederic Chopin Akademien i Warszawa.
Kristin har grundat och driver Östermalms Celloakademi i Stockholm.