Yin Yoga Introduktion

Yin Yoga Introduktion

Yoga är en flera tusen år gammal teknik för att balansera kropp och själ, framtagen för att ge ett verktyg för att leva ett långt och hälsosamt liv, med en stark och välfungerande kropp i harmoni med naturen. Yogan har många hälsoeffekter, och intresset för yoga har ökat under de senaste åren, då allt fler upptäcker yogan. Tillhör du dem som är nyfiken på yoga men som inte har vågat ta steget att prova på? Du är inte ensam. Många tror, att de inte kan yoga på grund av att de är för stela, för gamla eller i för dålig form. Sanningen är, att det finns yoga som passar för alla. Yin är passiv, stilla och lugn och är en av de lugnaste formerna av yoga. Det är en mycket långsam yogastil, som stimulerar bindväv, ligament och inre organ. till skillnad från till exempel poweryoga, ashtanga och andra dynamiska yogaformaer, kända som yang-stilar, låter yin dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness.

Vi startar med en kort filosofisk introduktion för att sedan gå över i lätta andningsövningar. Fortsätter sedan med mjuka positioner som blandas med löpande instruktioner i stilarten Yin yoga. Vi kommer även att få njuta av soundhealing under introduktionen av Yin Yoga med hjälp av Malin Messelth, som spelar på sina kristallskålar. Via soundhealingens ljud och dess vibrationer kan rörelser från kristallskålarna tillsammans med yogan ge oss möjlighet till djup  avslappning. Hela passet utförs stående och sittande på stol. 

Bra om du har lösa lediga kläder  och om vädret är kyligt behövs en varm tröja och gärna strumpor om du är frusen.

Varmt välkomna!

Nina Glimvall

Om Nina Glimvall

Martial Arts och Yoga har funnits i Ninas liv sedan 40 år tillbaka. Olika stilarter och många länder har det blivit till under åren, där det alltid har funnits tid för att uppsöka Budo eller Yoga. Hösten 2020 påbörjade Nina grundutbildningen i Yin Yoga samt fortsättningskursen och Restorative Yoga utbildningen, hos Jeanette Kroona på Yogalife i Örebro. I maj 2022 har Nina även avslutat sin årslånga lärlingsutbildning i Ashtanga och Hatha Yoga. I dagsläget har Nina förmånen att undervisa som yogalärare i olika stilarter på Yogalifes studio.