Om oss

Sommarmusik Lundsberg - Summermusic Lundsberg

Festivalen Sommarmusik Lundsberg äger rum varje år i början av juli och omfattar flera musikstilar för en bred publik. I centrum står Lundsbergs kyrka med dess för kammarmusik utmärkta akustik och den i skolsammanhang unika orgeln
Det är framför allt unga professionella musiker från Sverige och andra länder som uppträder och några konserter presenteras även livestream. En konst- och konsthantverksutställning, caféverksamhet med underhållning Sommar vid Forsen är andra aktiviteter under festivalen

Föreningen Sommarmusik på Lundsberg

Festivalen organiseras av en ideell förening. Styrelsens medlemmar är huvudsakligen hemvändare med rötter i Lundsberg och Storfors kommun.

Styrelsemedlemmar m. fl.

 fr. v.
Gunilla Thor, ledare för Café Strömstarens aktiviteter
Maria K. Jacobson Picasso, sekreterare, co-web-master
Michael Johansson, livestream
Max Merazzi-Jacobson, konstnärlig co-ledare och web-master
Karin Merazzi-Jacobson, ordförande och konstnärlig ledare

Lena Mauler-Strandberg,
vice ordförande 

Johannes Rydén,
ansvarig för social media 

Martina Eriksson

skattmästare

 

Sven-Erik Thor

 organiserar den traditionella Konst- och konsthantverksutställningen och  samlar en grupp utställare på Strömmis. Själv arbetar Sven-Erik i trä och ställer ut alltifrån fågelholkar till möbler och finurliga stekpanneunderlägg.

 

Mattias Adell

organiserar underhållningen Sommar vid forsen på Café Strömstaren.

Om Lundsberg

Lundsberg ligger naturskönt vid södra änden av Hållsjön, i Storfors kommun. Här ligger Lundsbergs skola, Sveriges äldsta internatskola grundad 1896 av William Olsson. Dessförinnan fanns vid forsen sedan 1600-talet Matlångens Bruk.

 

Lundsbergs kyrka

Kyrkan byggdes 1929–30. Den finansierades genom en donation av konsul Nils Christian Jensen, Karlstad, och ritades av stockholmsarkitekten Bror Almquist, som var född och uppvuxen i Värmland. Peder Jensen, son till donatorn, skulpterade altarskåpet och predikstolen, som han sedan skänkte till kyrkan. I övrigt har inredningen bekostats av före detta elever och lärare. I källarvåningen finns ett skolmuseum. Prins Sigvard, som var elev på skolan 1918–1926, ritade fönstret ovanför kyrkorgeln 1929 med motiv ur Jesu liv.

Kontaktformulär

Använd gärna kontaktformuläret för att kontakta oss