11 juli – Biografier

Beatrice Villiger

Beatrice Villiger sjunger gärna den romantiska och klassiska repertoaren, men har också en särskild känsla för folkmusiken. Att förbereda tematiska program är hennes specialitet. Hon uppträder i olika ensembler med denna kombinerade repertoar, bl.a. i trion AlpOpus som presenterar en blandning av opera, jodel och chansons. Trion tilldelades kulturpriset 2022 av schweiziska Region Alliance Culturelle Pays d’Enhaut Saanenland Obersimmental.

Beatrice Villiger gjorde sin opera debut 2008 som Annina i La Traviata på operafestivalen i Avenches, Schweiz. Internationell konsertverksamhet har fört henne till Italien med opera och Lieder-aftnar, till Frankrike, till USA med Verdis Requiem, till Kina på turné med verk av W.A. Mozart, samt till Indien, där hon undervisade i en internationell master class.

Beatrice Villiger är också konstnärlig ledare för festivalen Le Bois qui Chante (Skogen som sjunger) i Château d’Oex i de schweiziska Alperna. Beatrice Villiger tog sin första sånglektion på Institut de Ribaupierre i Lausanne, där hon senare fick diplom med utmärkelse. Under sitt musikstudium gick hon också på teaterskola och operastudio. Därefter kom hon in på Accademia Leoncavallo Milano, där hon specialiserade sig inom operafacket och avslutade även där med utmärkelse.

Beatrice Villiger undervisar också i sång i Grandvaux och Gstaad, något som hon brinner starkt för.

https://www.beatricevilliger.com/

Max Merazzi Jacobson

Max Merazzi Jacobson (född 1994) är en schweizisk pianist av italiensk-svenskt ursprung. Han tog sina första pianolektioner vid åtta års ålder och spelade i de tidiga ungdomsåren även violin och slagverk. Då han var sexton år bestämde han sig för att bli pianist och studerade först för den bulgariska pianisten Roumiana Kirtcheva på Musikschule Biel/Bienne. Efter två år som elev till Christian Favre på Musikhögskolan i Lausanne (Haute École de Musique de Lausanne) studerade Max Merazzi Jacobson vidare på Musikhögskolan i Basel (Musikakademie Basel) som elev till den nederländske pianisten Ronald Brautigam och tog sin masterexamen 2020.

Max Merazzi-Jacobson har uppträtt som solist i Griegs pianokonsert op.16 tillsammans med Bieler Sinfonieorchester och Bieler Kammerorchester samt i Sjostakovitj 2:a pianokonsert tillsammans med Bieler Jugendsinfonieorchester. Han har också undervisats av pianisterna Giovanni Bellucci, Inese Klotina, Jean-Sélim Abdelmoula, Rada Petkova, Mauro Lo Conte och Aglaia Graf och stod för uruppförandet av Luc Goederts Trois Pensées pour piano, op.1, och sångcykeln Seven Songs of Isolation, op. 2, av den luxemburgska tonsättaren Luc Goedert. Augusti-september 2023 gör Max Merazzi-Jacobson sin debut som teatermusiker i en uppsättning av Friedrich Dürrenmatts Romulus der Grosse i Ligerz, Schweiz. Tillsammans med Johannes Rydén utgör Max Merazzi-Jacobson Sommarmusik Lundsbergs ‘duo in residence’, och sedan 2022 deltar han i festivalens konstnärliga ledning. https://lookforskill.com/user_max.merazzi.jacobson