8 juli – Biografier

Max Merazzi Jacobson

Max Merazzi Jacobson (född 1994) är en schweizisk pianist av italiensk-svenskt ursprung. Han tog sina första pianolektioner vid åtta års ålder och spelade i de tidiga ungdomsåren även violin och slagverk. Då han var sexton år bestämde han sig för att bli pianist och studerade först för den bulgariska pianisten Roumiana Kirtcheva på Musikschule Biel/Bienne. Efter två år som elev till Christian Favre på Musikhögskolan i Lausanne (Haute École de Musique de Lausanne) studerade Max Merazzi Jacobson vidare på Musikhögskolan i Basel (Musikakademie Basel) som elev till den nederländske pianisten Ronald Brautigam och tog sin masterexamen 2020.

Max Merazzi-Jacobson har uppträtt som solist i Griegs pianokonsert op.16 tillsammans med Bieler Sinfonieorchester och Bieler Kammerorchester samt i Sjostakovitj 2:a pianokonsert tillsammans med Bieler Jugendsinfonieorchester. Han har också undervisats av pianisterna Giovanni Bellucci, Inese Klotina, Jean-Sélim Abdelmoula, Rada Petkova, Mauro Lo Conte och Aglaia Graf och stod för uruppförandet av Luc Goederts Trois Pensées pour piano, op.1, och sångcykeln Seven Songs of Isolation, op. 2, av den luxemburgska tonsättaren Luc Goedert. Augusti-september 2023 gör Max Merazzi-Jacobson sin debut som teatermusiker i en uppsättning av Friedrich Dürrenmatts Romulus der Grosse i Ligerz, Schweiz. Tillsammans med Johannes Rydén utgör Max Merazzi-Jacobson Sommarmusik Lundsbergs ‘duo in residence’, och sedan 2022 deltar han i festivalens konstnärliga ledning. https://lookforskill.com/user_max.merazzi.jacobson

Johannes Rydén

Johannes Rydén är frilansande cellist med ett brett engagemang i symfoniorkestrar, mindre ensembler och med egna projekt. Han har tillsammans med accordionisten Milan Rehak en duo, som 2019 gick till final i tävlingen ”Ung och Lovande”. Han har ett stort intresse för tidig musik och sedan 2020 studerar han barockcello på Musikhögskolan i Stockholm för Mime Brinkmann. Under våren 2022 har han även varit en termin i Utrecht där han studerat för Viola de Hoog.

Säsongen 2023-24 kommer han att spela i Holland Baroque som en del av deras traineeprogram, Samama Fellowship.

Johannes samarbetar också regelbundet i olika projekt tillsammans med sin bror, dansaren och koreografen Simon Rydén. 2022 deltog de i Goodmesh Concours i Nederländerna där de vann publikens pris med sitt verk Like a fish. 

Johannes Rydén återkommer för fjärde gången till Sommarmusik på Lundsberg.
www.johannesryden.com