Om oss

Föreningen Sommarmusik på Lundsberg

Kammarmusikveckan Sommarmusik Lundsberg organiseras av en ideell förening. Styrelsens medlemmar är  alla ’hemvändare’ med rötter i Lundsberg och i Storfors kommun.

Styrelsemedlemmar m. fl.

 fr. v.
Gunilla Thor, skattmästare
Maria K. Jacobson Picasso, sekreterare
Michael Johansson, livestream
Max Merazzi-Jacobson, konstnärlig co-ledare
Karin Merazzi-Jacobson, ordförande och konstnärlig ledare

Lena Mauler-Strandberg,
vice ordförande 

Johannes Rydén, 
sedan 2024 föreningens Facebook- och Instagramansvarig

Max Merazzi-Jacobson

deltar sedan 2022 i den  konstnärligliga ledningen.

Mattias Adell

organiserar underhållningen Sommar vid forsen på Café Strömstaren

Om Lundsberg

Lundsberg ligger naturskönt vid södra änden av Hållsjön, i Storfors kommun. Här ligger Lundsbergs skola, Sveriges äldsta internatskola grundad 1896 av William Olsson. Dessförinnan fanns vid forsen sedan 1600-talet Matlångens Bruk.

 

Lundsbergs skola

Lundsbergs Skola erbjuder idag undervisning för internatelever och dagelever från grundskolans årskurs 9 fram till gymnasieexamen. Skolan ställer under sommaren lokaler och andra infrastrukturer till förfogande för sommarmusikveckan.

Lundsbergs kyrka

Kyrkan byggdes 1929–30. Den finansierades genom en donation av konsul Nils Christian Jensen, Karlstad, och ritades av stockholmsarkitekten Bror Almquist, som var född och uppvuxen i Värmland. Peder Jensen, son till donatorn, skulpterade altarskåpet och predikstolen, som han sedan skänkte till kyrkan. I övrigt har inredningen bekostats av före detta elever och lärare. I källarvåningen finns ett skolmuseum. Prins Sigvard, som var elev på skolan 1918–1926, ritade fönstret ovanför kyrkorgeln 1929 med motiv ur Jesu liv.

Kontaktformulär

Använd gärna kontaktformuläret för att kontakta oss